2012. február 15., szerda

ZÖLDSÉGES PULISZKALEVES

/ZUPPA DI POLENTA/



Hozzavalok (4 szemelyre):

20 dkg kukoricadara (instant, 10 perces) puliszkanak
1 szal halvanyitozeller
1 sargarepa, 20 dkg burgonya
1 kis cukkini, 1 marek bietola salata (vagy friss spenot)
1,5 liter husleves (kockabol)
so, friss rozmaring, 1 kanal olivaolaj
(izles szerint fott bab, kaposzta)

A zoldsegeket megtisztitjuk, es elokeszitjuk.
A zellert kis kockara, a burgonyat es sargarepat nagyobb kockara vagjuk.
A cukkinivel ugyanigy jarunk el, a spenotot megmossuk, megtisztitjuk.

A huslevest felfozzuk, beletesszuk a burgonya es a sargarepa kockakat, 10 perc
utan beletesszuk a cukkinit, es ujabb 10 perc utan a spenot leveleket.
5 perc mulva lassan beleontjuk a kukoricadarat, sozzuk, es kevergetve 10 perc
alatt keszre fozzuk.
Egy serpenyoben 1 kanal olivaolajon megfuttatjuk a friss rozmaringot.

A levest tanyerokba szedjuk, meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, megszorjuk
reszelt Parmezansajttal, vagy reszelt fustolt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése