2013. szeptember 1., vasárnap

MANDULAKRÉMES FÜGETORTA

/CROSTATA DI FICHI E CREMA DI MANDORLE/

Ezt a finom torta receptet EZEN az olasz linken talaltam, es azonnal megsutottem.... nagyon
finom... ajanlom mindenkinek!!! A keseru mandula eszenciat feltetlenul bele kell tenni, nagyon
illatos-izletes lesz tole! Velemenyem szerint szilvaval is meg lehet csinalni, nem kell hozza feltetlenul
friss fuge....



Hozzavalok:

A linzer tesztahoz:

22 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 tojassargaja
1 csipet so, 3 evokanal hideg viz
6 dkg kristalycukor
1 csomag vaniliacukor

A mandulakremhez:

12 dkg mandulaliszt (finomra orolt mandula)
12 dkg kristalycukor
5 dkg liszt
10 dkg vaj (nem hideg)
1 egesz tojas + 1 tojassargaja
1 vaniliascukor
nehany csepp, illetve 1 fel fiola keseru mandula aroma
3 kanal szabadon valasztott likor (en 3 kanal hideg tejjel helyettesitettem)
1 kiskanal fahej

1 kg friss fuge, 2 kanal kristalycukor, keves vaj

Az omlos linzertesztat elkeszitjuk: A lisztet osszekeverjuk a cukorral es a vanilias cukorral, csipet soval.
Hozzaadjuk a kis darabokra vagott hideg vajat, es jo alaposan osszemorzsoljuk.
A tojassargajaval es a 3 kanal hideg vizzel keszre gyurjuk, fel orahosszara hidegre tesszuk.


Sutopapirral kibelelunk egy alacsony peremu linzer tortaformat, es a linzer masszat kerek
formara nyujtjuk, a formaba helyezzuk. Villaval enyhen megszurkaljuk.



Elkeszitjuk a mandulakremet: Robotgeppel az osszes hozzavalot osszekeverjuk, es a linzer tesztara simitjuk.


A fugeket 4 reszre vagjuk, es surun kirakjuk a torta tetejet a friss gyumolccsel.
2 kanal kristalycukorral megszorjuk, keves vajat morzsolunk ra,



es 180 fokos sutoben
kb 40-45 percig sutjuk. (en 25 perc utan alufoliaval letakartam, es ugy sutottem keszre) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése