2013. november 5., kedd

CUKKINI ÉS OSTORGARNÉLA SÖRTÉSZTÁBAN KISÜTVE

/FRITTO DI ZUCCHINE E MAZZANCOLLE/


 Hozzavalok: (2 szemelyre)

30 dkg fej nelkuli ostorgarnela
2 kisebb cukkini
1 citrom vagy 1 lime

1 tojas
13 dkg liszt
kb 2,5 dl sor, ami helyettesitheto szodavizzel
so, bors
napraforgo-olaj

A tojast felverjuk, hozzaadjuk a lisztet, es annyi sort (vizet) adunk hozza, hogy kb
palacsinta teszta allagu kremet kapjunk. Sozzuk, es borsozzuk.
Kb fel oran at pihentetjuk.
Amikor letelt az ido, kiegeszithetjuk meg keves folyadekkal.


 A rakot megtisztitjuk, a cukkinit karikara vagy vekony hasabokra vagjuk.
Egy serpenyoben bo olajat hevitunk, es a tesztaba martva hirtelen kisutjuk
az elokeszitett alapanyagokat.


Itatospapirral szedjuk, citrom gerezdekkel es friss salataval talaljuk.
Frissen sulve az igazi!! Ha kell, keves soval megpergetjuk.

(Megjegyzes: Az alapanyagok bovithetoek apro kalmarokkal, cukkini viragokkal,
illetve friss zsalya levelekkel)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése