2013. november 13., szerda

A LEGFINOMABB CROSTATA

/LA PIU BUONA CROSTATA/

Nem vagyunk egy "edes-szaju" csalad, de a reggelink nem sos etelekre epul, hanem edes pitekre,
kevert kuglofokra, puspok-kenyerekre, linzerekre. Sajnos, a kelt-tesztakkal hadilabon allok, pedig
jo lenne kalacsot, vagy briost sutni. Szokott meg lenni piritos margarinnal, mezzel, lekvarral.
Ez a linzer torta az egyik nagy kedvencunk reggelire.



Hozzavalok: (egy 24 cm atmeroju linzer torta formahoz)

25 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg vaj
1 tojas + 1 tojassargaja
3 gramm sutopor
1 citrom reszelt heja
so
25 dkg lekvar

A lisztethez adjuk a csipet sot, sutoport, cukrot, es a citrom reszelt hejat, elkeverjuk.
Hozzaadjuk a vajat, es elmorzsoljuk.
Az egesz tojassal es a tojassargaval keszre gyurjuk.

A teszta 3/4-evel kibelelunk egy kerek alacsony peremu linzer tortaformat, amit elozoleg
kibeleltunk sutopapirral.
Rakenjuk a lekvart, es a maradek tesztabol becsikozzuk a torta tetejet.
A szelet enyhen lejhajtjuk, es az ujjunkkal megcsipkedjuk.

180 fokos sutoben 30 perc alatt keszre sutjuk.
Porcukorral megszorjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése