2014. szeptember 12., péntek

FÜGÉS TIRAMISU

/TIRAMISU AI FICHI/

Azt hinné az ember lánya, hogy egy méz-édes tiramisu a végeredmeny - de nem.....
csak óvatosan kell bánni az édesitéssel.... harmonikus, finom a végeredmény,
sok dicséretet kaptam érte..... bár, már csak jövőre lesz nálunk újra, mert a füge
szezon végét kaptam el..... :(


Hozzavalok:

kb 20-25 db friss füge
3 tojás
8 dkg cukor
25 dkg mascarpone
20 dkg babapiskóta (savoiardi)


A fügéket meghámozzuk, vékonyan, óvatosan lehúzzuk a héját.

A felét egy lábasba tesszük, csipet cukrot, és kevés vizet adunk hozzá, és
kb 4-5 percig főzzük. Ekkor botmixerrel pürésitjük. Ne legyen se túl sűrű,
se túl híg. A többi fügét szeletekre vágjuk.

A tojások sárgáját a 8 dkg cukorral addig verjük, amig krémes és világos lesz.
Ekkor hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és a végén a csipet sóval keményre
vert tojasfehérjét.


Egy üvegtálat előkeszitünk.
A babapiskótákat hirtelen mindkét oldalukon megmártjuk a füge szószban,
majd az üvegtál aljára sort rakunk.


Kenünk rá egy réteg krémet, és rakunk rá a szeletelt fügéből.
Ezt a műveletet addig folytatjuk, amig tart a hozzávalókból.


A tetejere krém és füge kerüljön, ha maradt ki a szószból, csepegtetünk
a tetejére.
Fóliával letakarjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése