/BUCATINI CON FIOR DI ZUCCA/
.... spagetti is jo a recepthez, vagy barmilyen "hosszu" teszta.
Hozzavalok: (2 szemelyre)
20 dkg bucatini teszta
szemelyenkent 8-10 cukkini virag
1 sargarepa, 1 kis szal halvanyito zeller
olivaolaj
2-3 tojassargaja
2-3 evokanal tej
keves petrezselyemzold es reszelt Parmezansajt
A sargarepat es zellert tisztitas utan apro kockara vagjuk.
Egy serpenyobe 2-3 evokanal olivaolajat ontunk, es beletesszuk a kockara
vagott zoldsegeket, 4-5 perc alatt lassu/kozepes tuzon - neha megkeverve -
paroljuk.
Kozben megtisztitjuk a cukkini viragokat, szarat levagjuk, a "bibejet" kivesszuk.
Folyo viz alatt hirtelen atmossuk, majd csikokra vagjuk.
Hozzaadjuk a zoldsegekhez, es addig paroljuk, amig osszeesik. (kb 1 perc)
Egy kisebb talban simara keverjuk a tojassargat a tejjel, hozzaadjuk a finomra
vagott petrezselyemzoldet es a reszelt sajtot.
Bo sos forro vizben kifozzuk a tesztat, leszurjuk.
A serpenyobe ontjuk, es elkeverjuk a parolt zoldsegekkel.
Raontjuk a tojasos kevereket, es csak annyira gyujtunk ala, hogy hirtelen
atforgathassuk a tuzon (nehany masodperc)
Azonnal talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése