/ZUPPA CAPRESE ALLA JAMIE OLIVER/
Vegre, havi folyoirata is van Jamie-nek Olaszorszagban. Husvet ota.
Ez a recept a szeptemberi szamban jelent meg....
Hozzavalok: (4 szemelyre):
1 kg paradicsom (jobb, ha vegyes)
1 fej fokhagyma vizszintesen keresztbe vagva
4 olajban eltett szaritott paradicsom
1 evokanal barnacukor
5 dkg friss bazsalikom + disziteshez
masfel kanalnyi vorosbor ecet (nalam kimaradt)
olivaolaj
2 egyenkent 125 grammos mozzarella
Talalashoz: 4 szelet piritos
A sutot 200 fokra bemelegitjuk. A felbevagott paradicsomokat egy
sutopapirral belelt tepsibe helyezzuk, melletesszuk a fokhagymat.
Olivaolajjal meglocsoljuk, es kb 25 perc alatt megsutjuk. Nehany percig
hulni hagyjuk.
A paradicsomokat, a fokhagyma husat, a szaritott paradicsomot, a
cukrot, ecetet es a bazsalikomot egy turmixgepbe tesszuk, es hozzaadunk 3
evokanalnyi olivaolajat. Kremesre turmixoljuk.
Talalasnal kevesbe mely tanyerokba ontjuk a levest, mindegyik kozepere
1-1 fel mozzarellat rakunk, es friss bazsalikom levellel, illetve a piritossal
szervirozzuk. A tetejet meg megszorhatjuk keves friss orolt borssal, es
vekony sugarban olivaolajat locsolhatunk ra.
Megjegyzes: nalam a paradicsomok sutese ideje kb 40 perc volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése