es hagyomanyos gombalevesre nem vagytam. Ez megtetszett, mert a mustar
pikanssabba teszi, es a kakukkfu az egyik kedvenc friss fuszerem....
SüniSüti konyhajaból van a recept, koszonom, es remelem nem baj, ha csak
siman bemasolom....
Hozzávalók:
- 0.5 kg csiperkegomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- 1.5 dl főzőtejszín
- 6 dl csirke alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 ek mustár
- A gombát megpucoljuk, felkarikázzuk.
- A hagymát felkockázzuk, és az olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a gombákat, és addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog és szépen össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, petrezselymet, meg egy kis alaplével is felöntjük.
- Mikor rottyant egyet, akkor lehúzzuk a lángról, és alaposan összeturmixoljuk. A tejszínt, mustárt és a keményítőt egy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
- Az összepépesített gombapürét felöntjük a maradék húslevessel, majd ebből a forró egyvelegből belekanalazunk a tejszínesbe, hogy ne csapódjon ki a hirtelen hőtől, és csak ezután adjuk a gombás léhez.
- Picikét még forraljuk, hogy összeérjenek az ízek, utána már tálalhatunk is.
- Levesbetétnek még a turmixolás előtt vehetünk ki a felkarikázott, majd megpirított gombafejekből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése