es hagyomanyos gombalevesre nem vagytam. Ez megtetszett, mert a mustar
pikanssabba teszi, es a kakukkfu az egyik kedvenc friss fuszerem....
SüniSüti konyhajaból van a recept, koszonom, es remelem nem baj, ha csak
siman bemasolom....
Hozzávalók:
- 0.5 kg csiperkegomba
 - 1 közepes db vöröshagyma
 - só ízlés szerint
 - bors ízlés szerint
 - kakukkfű ízlés szerint
 - 1.5 dl főzőtejszín
 - 6 dl csirke alaplé
 - 1 csokor petrezselyem
 - 2 ek olívaolaj
 - 2 evőkanál étkezési keményítő
 - 1 ek mustár
 
- A gombát megpucoljuk, felkarikázzuk.
 - A hagymát felkockázzuk, és az olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a gombákat, és addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog és szépen össze nem esik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, petrezselymet, meg egy kis alaplével is felöntjük.
 - Mikor rottyant egyet, akkor lehúzzuk a lángról, és alaposan összeturmixoljuk. A tejszínt, mustárt és a keményítőt egy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
 - Az összepépesített gombapürét felöntjük a maradék húslevessel, majd ebből a forró egyvelegből belekanalazunk a tejszínesbe, hogy ne csapódjon ki a hirtelen hőtől, és csak ezután adjuk a gombás léhez.
 - Picikét még forraljuk, hogy összeérjenek az ízek, utána már tálalhatunk is.
 - Levesbetétnek még a turmixolás előtt vehetünk ki a felkarikázott, majd megpirított gombafejekből.
 



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése