2014. október 11., szombat

FÜGÉS PULYKARAGU

/PETTO DI TACCHINO CON FICHI/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

50 dkg pulykamellfile (vagy csirkemellfile)
10 szem erett, de kemeny fuge
1 evokanal mez, 5 dkg vaj
1 evokanal almaecet (nalam dio-ecet volt)
2-3 evokanal szaraz feherbor
olaj, so, bors

A pulykamellet kisujjnyi vastag csikokra vagjuk.

3 dkg vajat felolvasztunk, majd a mezzel, az ecettel es a borral 1-2 percig
forraljuk. A felbevagott fugeket beledobjuk, felrehuzzuk.


A maradek vajat 2 evokanal olajjal megforrositjuk, a pulykacsikokat
hozzaadjuk, nagy langon 4-5 perc alatt megpiritjuk. Megsozzuk, megborsozzuk,
vegul az izes fugevel ovatosan osszekeverjuk. Azonnal, piritossal talaljuk.
Nagyetkuek parolt rizzsel is ehetik :-)

Megjegyzes:  a sűlő húshoz friss rozmaringot morzsolhatunk, jol illik hozza








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése