2014. november 8., szombat

FŰSZERES TOJÁSRAGU

............. elso nap furj tojassal keszitettem el, es nagyon finom lett... masnap
- mivel maradt a fuszeres szoszbol - tyuk tojas kerult bele - es igy is nagyon
jo lett...... -) A szinet EN egy csipet safrannyal javitottam, hogy szep selymes
sargas szint kapjon...


Hozzavalok: (4 szemelyre)

8 fott tojas
3-3 dkg vaj es liszt
3,5 dl ero-leves (leveskockabol is jo)
1 tojassargaja
1,2 dl fozotejszin
fel-fel csokor petrezselyem - snidling - kapor
1-2 evokanal kapribogyo
1 evokanal citromle, so, bors


A fott tojasokat meghamozzuk.
A vajat fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd a levest raontjuk.
Habverovel kevergetve, 3 perc alatt martas surusegure fozzuk.

A tojassargat a tejszinnel osszekeverjuk, a martast ezzel dusitjuk, es
a felapritott zoldfuszereket, es a kapribogyot hozzaadjuk. A citromlevel
kellemesen pikansra izesitjuk, ha kell - sozzuk, borsozzuk, vegul a
felbevagott tojasokat megforrositjuk benne.

Salataval, illetve fott burgonyaval talaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése