2014. november 8., szombat

LENCSE-SALÁTA PIRITOTT KENYÉR-KOCKÁKKAL

/INSALATA DI LENTICCHIE CON PANE/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

35 dkg lencse (1 ejszakara hideg vizbe aztatva)
1 gerezd fokhagyma, 1-2 baberlevel
2 edeskomeny
30 dkg koktelparadicsom
4 szelet szikkadt kenyer
1 csokor rukola
olivaolaj, so
(izles szerint szojaszosz)


A beaztatott lencset leszurjuk, es friss vizben feltesszuk foni, hozzadobjuk
az egeszben hagyott fokhagyma gerezdet es a baberlevelet. A fozes vegen
sozzuk, es a fozovizeben langyosra hutjuk. Ezutan leszurjuk.
A fokhagyma gerezdet es a baberlevelet kidobjuk.

A kenyer szeletek hejat levagjuk, a tobbit kis kockara vagjuk. Keves oliva-
olajjal meglocsoljuk, ovatosan atforgatjuk, es egy forro serpenyoben
enyhen megpiritjuk, kiszedjuk.


A rukolat megmossuk, es lecsepegtetjuk.
Az edeskomenyt megtisztitjuk, es nagyon vekony szeletekre vagjuk, enyhen
megsozzuk. A koktelparadicsomokat felbevagjuk.


Egy serpenyobe 2-3 kanal olivaolajat ontunk, es felmelegitjuk. Beletesszuk
az edeskomeny szeleteket, es 1 perc alatt atsutjuk, de meg maradjon
roppanos. Egy tanyerra kiszedjuk az edeskomenyt, es ugyanabba a
serpenyobe dobjuk a koktelparadicsomokat, eppen csak atforgatjuk,
es azt is kiszedjuk.

A lencset egy uvegtalba ontjuk, hozzaadjuk az edeskomenyt es a paradicsomot,
ovatosan atforgatjuk. Talalasnal megszorjuk a piritott kenyerkockakkal es
a rukolaval. Izles szerint meglocsolhatjuk olivaolajjal, illetve 1evokanalnyi
szojaszosszal. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése