/TROFIE CON PESCE SPADA E FAGIOLINI/
A "trofie" tesztafele Olaszorszagban - azon belul is - Genova es kornyeke
jellegzetes tesztaetele. Leggyakrabban pesztoval talaljak, illetve peszto +
krumpli + zoldbab verzioval. Termeszetesen ezentul akar husos, halas
szoszokkal is megallja a helyet, tejszines, gombas, safranyos, brokkolis
szoszokhoz is kivalo.
Ehhez a recepthez termeszetesen nem kifejezetten csak a kardhal husa
kotelezo, viszont kemeny husu hal fajta legyen, ami nem mallik szet a
fozes folyaman, lehet tonhal, vagy akar rak is.
Hozzavalok (4 szemelyre):
30 dkg karhal hus (bore nelkul)
45 dkg trofie teszta
30 dkg zoldbab
kb 3-4 dl befozott paradicsom
1 kis fej voroshagyma
olivaolaj, szaraz feherbor, 2 baberlevel, so
A hal husat kisebb kockakra vagjuk.
Egy serpenyoben keves olivaolajon megfuttatjuk az aprora vagott hagymat.
Hozzaadjuk a hal kockakat, 1-2 perc alatt atsutjuk ovatosan atforgatva,
majd felontjuk kb 1 dl szaraz feherborral.
Kb 1-2 perc mulva raontjuk a paradicsomot, beletesszuk a baberlevelet,
megsozzuk, es fedo alatt kb 10-15 percig fozzuk.
Egy edenyben vizet teszunk fel foni.
A zoldbabot megtisztitjuk, es kb 2 cm-es darabokra vagjuk.
Amikor a viz felforrt, megsozzuk, es beledobjuk a zoldbabot.
Nehany percnyi fozes utan beledobjuk a tesztat is, es egyutt fozzuk
addig, mind mindketto megpuhul. (nalam a teszta fozesi ideje 6 perc
volt, es ugy varialtam, hogy egyszerre fojjenek meg)
A tesztat es a babot leszurjuk, es beleontjuk a halas-paradicsomos
raguba. 1 percig alagyujtunk, es osszefozzuk a ragut a tesztaval.
Talalanal aki szereti - megszorhatja friss petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése