2011. május 10., kedd

SAJTOS KELKAPOSZTAS BUBOS PULYKAMELL

SAJTOS KELKAPOSZTAS BUBOS PULYKAMELL

Hozzavalok:

szeletelt pulykamell
kelkaposzta
Emmentali (vagy mas) sajt
so, bors, vaj

A pulykamelleket enyhen kiverjuk, enyhen sozzuk, es borsozzuk.
Egy serpenyoben keves felmeligitett vajon hirtelen mindket oldalan
atsutjuk, kivesszuk, es melegen tartjuk.

A kekaposztat vekonyan felszeleteljuk, sos forro vizben megparoljuk,
leszurjuk.

A husszeleteket kivajazott tepsibe rakosgatjuk, mindegyikre pupozunk (halmozunk)
a parolt kelkaposztabol, es boven meghintjuk reszelt sajttal.

Forro sutoben addig sutjuk, amig a sajt megolvad.

(Ezt az etelt szeletelt disznokarajjal is szoktam csinalni, az meg finomabb)
Krumplipure a legfinomabb melle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése