SAJTOS KELKAPOSZTAS BUBOS PULYKAMELL
Hozzavalok:
szeletelt pulykamell
kelkaposzta
Emmentali (vagy mas) sajt
so, bors, vaj
A pulykamelleket enyhen kiverjuk, enyhen sozzuk, es borsozzuk.
Egy serpenyoben keves felmeligitett vajon hirtelen mindket oldalan
atsutjuk, kivesszuk, es melegen tartjuk.
A kekaposztat vekonyan felszeleteljuk, sos forro vizben megparoljuk,
leszurjuk.
A husszeleteket kivajazott tepsibe rakosgatjuk, mindegyikre pupozunk (halmozunk)
a parolt kelkaposztabol, es boven meghintjuk reszelt sajttal.
Forro sutoben addig sutjuk, amig a sajt megolvad.
(Ezt az etelt szeletelt disznokarajjal is szoktam csinalni, az meg finomabb)
Krumplipure a legfinomabb melle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése