2011. május 5., csütörtök
Rakott padlizsan
PARMIGIANA DI MELANZANE (Rakott padlizsan)/Kira anyosa, Angela modra
Egy 18x27 cm-es formara szamitva:
4-5 padlizsant lehamozok, szeletekre vagom, es retegesen lerakom szitaba, enyhen sozva minden reteget.
Kb 1 orahossza mulva leitatom, lisztben megforgatom, es forro olajban hirtelen kisutom mindket oldalat.
BO ITATOSPAPIRRA szedem.
(ezt a muveletet elozo nap szoktam csinalni, egy ejszakan at hagyom, hiszen masnapra rengeteg olajat kiad magabol).
_________________________________
Paradicso mszoszt fozok 1 darab marhahusbol, srepabol es zellerbol. Sot es kb 3 szegfuszeget teszek bele, valamint pici olivaolajat. Egy fej hagymat es 2-3 gerezd fokhagymat.
__________________________________
Egy porcelantalat (megadott meret) vekonyan kivajazok, es egy sor padlizsant rakok.
2-3 kanal paradicsomszoszt simitok el rajta.
Nagyon vekonyra szelt mozzarellat fektetek ra (nem surun). - kb 3 db mozzarella kell ehhez az adaghoz.
Reszelt Parmezannal megszorom.
Addig folytatom a retegezest, amig tart a hozzavalokbol.
Kb. 3 reteg lesz belole.
A tetejen mozzarella es Parmezan legyen.
Forro sutoben kb. 15 perc alatt atsutom, hiszen a benne levo hozzavalok mar mind fove/sulve vannak.
Konyharuhaval letakarom, es kb 20 percet allni hagyom.
Masnap megjobb, amikor az izek osszeertek! Langyosan.
_______________________________________________ _
Megjegyzesek:
1. Nem fontos lehamozni a padlizsant.
2.Az eredeti olasz recept a padlizsanszeleteket lisztben, majd felvert tojasban forgatja meg, es ugy suti ki - finom igy is! sot!
3. En ligh-osabbra veve a temat, a fele padlizsant grilleztem icipici olivaolajon.
4. A Oliva fele paradicsommmartas eredeti es tokeletes, nem szukseges a husost kesziteni, amit anno' anyostol tanultam.
5. A friss bazsalikom nem rontja el!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése