2011. május 14., szombat

FUSILLI TONHALLAL ÉS ARTICSÓKÁVAL

FUSILLI TONHALLAL ÉS ARTICSÓKÁVAL






Hozzavalok (2 szemelyre):

1 kis doboz tonhalkonzerv
1 mareknyi olajban eltett articsoka
2 teaskanalnyi capribogyo
olivaolaj, so, 2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzold

Egy kis serpenyobe nagyon keves olivaolajat ontok (beleszamitva azt is, hogy
a tonhal, illetve az articsoka is olajos), es megfuttatom rajta az aprora vagott
fokhagymat. Beleteszem az aprora vagott petrezselyemzoldet, es azonnal felontom
1/2 pohar vizzel, hogy a petrezselyem meg ne egjen. Lefedve kb. 10 percig fozom,
ugyelve arra, hogy a viz el ne fogyjon alola. De mindig csak keves legyen alatta.

Kozben egy kis uvegtalban elkeverem a lecsopogtetett tonhalat, amit villaval kisse
osszetorok, hozzakeverem az articsokat es a kapribogyot.

Beleteszem a fokhagymas lebe, es addig fozom (nehany perc), amig szosz surusegu
lesz, ne legyen rajta se tul sok le, es ne legyen nagyon szaraz se.

A tesztat kifozom, leszurom, beleontom a serpenyobe, es eros tuzon 1 perc alatt
atsutom, atforgatom.
Vagott petrezselymzolddel ujra meghintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése