2011. május 11., szerda

SVÁB RIBIZLITORTA


SVÁB RIBIZLITORTA/Dr. Oetker

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
7, 5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
12, 5 dkg vaj v. margarin


A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgát, vajat. Jól eldolgozzuk, gyúrjuk, majd a tészta 2/3 részével kibéleljük egy 28 cm-es átmérőjű tortaforma alját, amit kikentünk és kiliszteztünk.
A fennmaradt 1/3 tésztából kb. 2 cm-es peremet csinálunk a tortának, körbe a tortaformában.
A tésztaalapot 1 felvert tojássárgával megkenjük.

3 dkg zsemlemorzsát összekeverünk
5 dkg őrölt mandulával és
2, 5 dkg cukorral, és a tortaalapra szórjuk. 


Töltelék:

50 dkg piros ribizli
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg őrölt mandula


A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és apránként belekeverjük a cukrot. Beleforgatjuk az őrölt mandulát és a végén óvatosan a ribizlit. Ezzel töltjük meg a torta közepét.
180 fokon, előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése