SVÁB RIBIZLITORTA/Dr. Oetker
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
7, 5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
12, 5 dkg vaj v. margarin
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgát, vajat. Jól eldolgozzuk, gyúrjuk, majd a tészta 2/3 részével kibéleljük egy 28 cm-es átmérőjű tortaforma alját, amit kikentünk és kiliszteztünk. 
A fennmaradt 1/3 tésztából kb. 2 cm-es peremet csinálunk a tortának, körbe a tortaformában. 
A tésztaalapot 1 felvert tojássárgával megkenjük.
3 dkg zsemlemorzsát összekeverünk
5 dkg őrölt mandulával és
2, 5 dkg cukorral, és a tortaalapra szórjuk. 
Töltelék:
50 dkg piros ribizli
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg őrölt mandula
A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük. 
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és apránként belekeverjük a cukrot. Beleforgatjuk az őrölt mandulát és a végén óvatosan a ribizlit. Ezzel töltjük meg a torta közepét. 
180 fokon, előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése