Hozzávalók: 4 személyre: 30 dkg Reginette tészta, 80 dkg dobozos paradicsom, 40 dkg darált hús (lehet vegyes), 1 sárgarépa, 1 szál zeller, 1 kozepes fej hagyma, olívaolaj, 1 pohar feherbor, so, bors, reszelt Parmezansajt, 1 pohar szaraz feherbor (2-3 gomba)
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, reszelt sárgarépát és apróra vágott zellert. Hozzáadjuk a darált húst, kb 5 percig kevergetve atsutjuk. (ha hasznalunk gombat, akkor azt aprora vagva a hussal atsutjuk) Felöntjuk a feherborral , sózzuk, borsozzuk, es 10 percig lefedve paroljuk. Hozzaadjuk a paradicsom konzervet, és kb 30-40 perc alatt készre főzzük.
4 dkg vajat felolvasztunk, hozzáadunk 4 dkg lisztet, és felontjuk 4 dl tejjel, besamell mártást főzünk.
Hozzáadjuk a paradicsomos raguhoz.Fakanallal elkeverjuk.
Forro,sos vízben kifozzuk a tésztát, leszűrjük.
(a teszta fozovizebe 1 kanal olajat teszunk, hogy a teszta ne ragadjon ossze, miutan leszurtuk)
(a teszta fozovizebe 1 kanal olajat teszunk, hogy a teszta ne ragadjon ossze, miutan leszurtuk)
Egy tepsi aljára terítünk kevés besameles -paradicsomos szoszt, és egyenként felcsavarva a tésztát szorosan lerakjuk őket. A tetejére kevés súgót terítünk (kanállal), elsimitjuk, boven megszórjuk reszelt Parmezan sajttal, és forró sütőben átsütjük.
Konyharuhaval letakarjuk, 10 percig allni hagyjuk, es csak ezutan talaljuk.
Konyharuhaval letakarjuk, 10 percig allni hagyjuk, es csak ezutan talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése