TEJFÖLÖS CSIRKESZÁRNYLEVES BURGONYAGOMBÓCCAL
(a recept a Prima Konyha ujsagban jelent meg) - alapjan
Hozzavalok:
8 kozepes nagysagu csirkeszarny
1 voroshagyma
1 kiskanal so, bors
3 sargarepa, 2 petrezselyemgyoker
2 dl tejfel
1 evokanal liszt, petrezselyemzold
A burgonyagombochoz:
30 dkg hejaban fott burgonya
1 tojas, so, bors
3 evokanal finomliszt, nehany szal zold petrezselyem
1. A szarnyakat a forgonal felbevagjuk. A hagymat megtisztitjuk, folapritjuk, es egy
labasban az olajon a hussal egyutt megpiritjuk.
2. Megsozzuk, megborsozzuk, majd 1,5 liter vizzel felontjuk. Jo 30 percnyi fozes utan
a hasabokra vagott friss zoldseget is hozzaadjuk. Kis langon puhara fozzuk.
3. A tejfelt a liszttel simara keverjuk, a levest ezzel suritjuk, vegul a felapritott
petrezselyemmel fuszerezzuk, a burgonyagombocokat megforrositjuk benne, igy
talaljuk:
4. Burgonyagombocok:
A fott burgonyat melegen attorjuk, ha kihult, a tojast hozzaadjuk, megsozzuk,
megborsozzuk, felapritott petrezselyemmel fuszerezzuk, vegul a lisztet beledolgozzuk.
A masszabol vizes kezzel 20 dionyi gombocot formalunk, es gyongyozve fovo
vizben kifozzuk.
Celszeru a gombocbol egyet probakeppen kifozni, mert ha tul lagy lenne, lisztet,
ha kemeny, egy keves tejfelt adunk hozza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése