2011. május 16., hétfő

HALAS KARÁCSONYI LASAGNA

HALAS KARÁCSONYI LASAGNA

Ezt a receptet az olasz baratnomtol Clara-tol kaptam, es en csakis azert hivom "karacsonyi-nak",
mert elegge huzos koltseggel jar...... de ugye Karacsonykor egy kicsit jobban kinyilik a
penztarca nalunk is :-)

Hozzavalok:

1 kg rak
10 db pici tintahal
1 ordoghal (kisebb)
olivaolaj, hagyma, paradicsomszosz, feherbor
4 dl besamell martas
3 db mozzarella


2 fele szoszt keszitek:

1. Egy serpenyoben 3 kanal olivaolajon megfuttatok egy kis darab aprora vagott
hagymat. Beleteszem az aprora vagott tisztitott tintahalat, atforgatom, es beleteszem
a rakot. Felontom feherborral, es kb. 15-10 percig parolom (keves vizzel potolom,
ha kell a levet), aztan beleontom a paradicsomot, es sozom. Kb. ujabb 10 percig
fozom.

2. Masik serpenyoben 3 kanal olivaolajon keves finomra vagott hagymat futtatok,
es a halfilet rateszem, atsutom, villaval osszetorom. Felontom a besamell martassal.

25 dkg friss tojasos lasagne tesztat elokeszitek.

Egy akkora kisebb tepsibe, amibe a lasagna teszta belefer, az alabbiak szerint
retegezem a hozzavalokat:

- kivajazom a tepsit, es kenek ra a "piros 1 szamu" szoszbol.
- rakok ra egy lasagna lapot
- megkenem a besameles-halas szosszal, es megszorom keves aprora
vagott mozzarellaval
- ujabb lasagna lap
- most piros szosz kovetkezik + mozzarella

Addig folytatom a retegezest, amig tart a hozzavalokbol.
A tetejere "piros" szosz keruljon, ha maradt ki a mozzarellabol, akkor azt a
tetejere szorom, ha nem, akkor eleg a paradicsomos szosz.

180 fokos sutoben kb. 30 percig sutom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése