2011. május 11., szerda

GARGANELLI SPARGAVAL ES SONKAVAL

GARGANELLI SPARGAVAL ES SONKAVAL

Hozzavalok 4 szemelyre:

32 dkg tojasos garganelli teszta
40 dkg sparga
10 dkg vekonyra szelt pacolt sonka
1-2 ujhagyma
3 kanal reszelt Parmezansajt
majoranna, vaj, so, bors

A spargat megtisztitjuk es darabokra vagjuk.
Egy serpenyoben 5 dkg vajon megfuttatjuk az aprora vagott hagymat,
beletesszuk a spargat, es keves vizzel puhara paroljuk.
Sozzuk, borsozzuk, turmixoljuk, es a kapott spargakremhez hozzadjuk
a reszelt Parmezansajtot.
A sonkat aprora aprora vagjuk, es kis darab vajon kicsit megpiritjuk.
A tesztat sos forro vizben kifozzuk, elkeverjuk a spargakremmel,




tanyerra rakjuk, es megszorjuk a piritott sonkaval, esetleg friss majorannaval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése