2011. május 23., hétfő

VÉKONY MARHASZELETBE GÖNGYÖLT ZÖLDSÉGEK

Nyar van. Igazi meleg nyar.

Senkinek nincs kedve enni, foleg..... nehez eteleket.

Ilyenkor jonnek a salatak....... meg a konnyebb etelek.

Akkor jojjon az en konnyu nyari etelem:

VÉKONY MARHASZELETBE GÖNGYÖLT ZÖLDSÉGEK

Hozzavalok (4 szemelyre):

10 szelet hajszalvekonyra vagott friss marhabelszin
2 db sargarepa
2 db kisebb friss uborka
4 fott, tisztitott tojas
2 db friss paradicsom
1 kanal mustar, so, bors, olivaolaj, vagott snidling, keves citromle



1. Megtisztitom es pucolom az uborkakat, es a sargarepakat.
Hosszu, vekony csikokra vagom.

2. A hajszalvekonyra vagott marhahusba belegongyolom a vegyes
vagott uborka-sargarepa csikokat, egy tanyerra rendezem.
__________________________________________________________________

A kemeny tojasokat lereszelem, (1 db marad a martashoz)  es a paradicsomot apro kockara vagom.

A reszelt kemeny tojasokkal diszitem a hustekercseket, kockara vagott
paradicsomot es friss salatat rakott koritesnek.
__________________________________________________________________
Az alabbi szosszal ontom le:

1 reszelt fott tojast elkeverek 1 evokanal mustarral, soval, borssal, citromlevel, keves
olivaolajjal. Keves snidlinget aprora vagok, es a martashoz keverem.









Balzsamecettel meg lehet locsolni.........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése