Nyar van. Igazi meleg nyar.
Senkinek nincs kedve enni, foleg..... nehez eteleket.
Ilyenkor jonnek a salatak....... meg a konnyebb etelek.
Akkor jojjon az en konnyu nyari etelem:
VÉKONY MARHASZELETBE GÖNGYÖLT ZÖLDSÉGEK
Hozzavalok (4 szemelyre):
10 szelet hajszalvekonyra vagott friss marhabelszin
2 db sargarepa
2 db kisebb friss uborka
4 fott, tisztitott tojas
2 db friss paradicsom
1 kanal mustar, so, bors, olivaolaj, vagott snidling, keves citromle
1. Megtisztitom es pucolom az uborkakat, es a sargarepakat.
Hosszu, vekony csikokra vagom.
2. A hajszalvekonyra vagott marhahusba belegongyolom a vegyes
vagott uborka-sargarepa csikokat, egy tanyerra rendezem.
__________________________________________________________________
A kemeny tojasokat lereszelem, (1 db marad a martashoz) es a paradicsomot apro kockara vagom.
A reszelt kemeny tojasokkal diszitem a hustekercseket, kockara vagott
paradicsomot es friss salatat rakott koritesnek.
__________________________________________________________________
Az alabbi szosszal ontom le:
1 reszelt fott tojast elkeverek 1 evokanal mustarral, soval, borssal, citromlevel, keves
olivaolajjal. Keves snidlinget aprora vagok, es a martashoz keverem.
Balzsamecettel meg lehet locsolni.........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése