2011. május 5., csütörtök

Minestrone

Egy nagy edenybe keves vajat teszek, es pici olivaolajat.
Vagok bele keves hagymat, es 1-2 gerezd fokhagymat.

A zoldsegeket (minel tobb, annal jobb) kis kockara vagom, es amikor a hagymakat megfuttattam, beleontom a zoldsegeket. Annyi vizzel ontom fel, hogy boven ellepje. Sozom, borsozom, es beledobok 1 leveskockat.

Az elso fel oraban nagy langon fozom (lefedve), aztan lejjebb viszem a gazt, es masik 1 orahosszaig fozom kb. Ekkora megpuhulnak a zoldsegek, es a leves suru lesz.
Ha nem lenne suru, 1/3-at egy kis edenyben botmixerrel turmixolom.

Itt sokan tesztaval szeretik, az mindig kisebb meretu legyen, es kulon edenyben enyhen sos vizben legyen megfozve. Leszurjuk, hozzaadjuk a leveshez, es meg par percig egyutt fozzuk.
Lehet bazsalikommal izesiteni, petrezselyemzold legyen benne!

A tanyeron boven megszorom Parmezannal.
Van aki pacolt sonkat foz bele az ize miatt. 1 nagyobb darabot.

A zoldsegek lehetnek: burgonya, bab, lencse, zoldborso, 1-2 friss paradicsom, zeller, sargarepa, spenot, zoldbab, cukkini, kaposzta, kelkaposzta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése