2011. május 14., szombat

"ÖRDÖG" CSIRKEMELL PAPRIKA MÁRTÁSSAL

"ÖRDÖG" CSIRKEMELL PAPRIKA MÁRTÁSSAL

/Ezt a receptet egy olasz gasztronomiai ujsagbol "olloztam", es tobb baratnom is
elkeszitette mar, mindenki nagyon dicserte./

Hozzavalok (4 szemelyre):

2 db egesz csirkemell (egyenkent 30 dkg)
kis uveg olajban eltett aszalt paradicsom
csipet komenymag
reszelt Parmezansajt
1 gerezd fokhagyma
kis darab eros paprika (fakultativ)

A paradicsomot leszurjuk az olajtol, es a tobbi hozzavaloval pepesse turmixoljuk.
A csirkemelleket enyhen megsozzuk, es sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk,
a tetejuket bevonjuk az aszalt paradicsomos masszaval, tenyerunkkel
gyengen ranyomkodjuk.
200 fokos sutobe rakjuk, es 20-25 perc alatt keszre sutjuk.
Talalasnal vastagabb szeletekre vagjuk.

(Friss salata illik hozza: a friss zoldsalatat mossuk, darabokra tepkedjuk,
nehany koktelparadicsomot es ujhagymat vagunk bele, soval, borssal es
olivaolajjal elkeverjuk, egy talalo tanyerra rakjuk. Erre helyezzuk a hus-szeleteket,
es a paprika martast melle kinaljuk.)






Paprika martas:

1 nagy piros kalifornai paprikat aluminium foliaval kibelelt tepsibe rakunk,
es kb 20 perc alatt meleg sutoben megsutunk, kozben 1x megforditjuk.
Megtisztitjuk, eltavolitjuk a hejat es a magjait.

A sult paprika husat egy uvegtalba tesszuk, adunk hozza 1 kis doboz natur joghurtot,
8 dkg Philadelpia kremsajtot (vagy mascarponet), 2 kanal olivaolajat, 1 gerezd fokhagymat, sot, 
borsot, nehany level (akar egy kis csokor) friss bazsalikomot, es ha van, friss mentalevelet.
Az egeszet botmixerrel martassa mixeljuk..



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése