"ÖRDÖG" CSIRKEMELL PAPRIKA MÁRTÁSSAL
/Ezt a receptet egy olasz gasztronomiai ujsagbol "olloztam", es tobb baratnom is
elkeszitette mar, mindenki nagyon dicserte./
Hozzavalok (4 szemelyre):
2 db egesz csirkemell (egyenkent 30 dkg)
kis uveg olajban eltett aszalt paradicsom
csipet komenymag
reszelt Parmezansajt
1 gerezd fokhagyma
kis darab eros paprika (fakultativ)
A paradicsomot leszurjuk az olajtol, es a tobbi hozzavaloval pepesse turmixoljuk.
A csirkemelleket enyhen megsozzuk, es sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk,
a tetejuket bevonjuk az aszalt paradicsomos masszaval, tenyerunkkel
gyengen ranyomkodjuk.
200 fokos sutobe rakjuk, es 20-25 perc alatt keszre sutjuk.
Talalasnal vastagabb szeletekre vagjuk.
(Friss salata illik hozza: a friss zoldsalatat mossuk, darabokra tepkedjuk,
nehany koktelparadicsomot es ujhagymat vagunk bele, soval, borssal es
olivaolajjal elkeverjuk, egy talalo tanyerra rakjuk. Erre helyezzuk a hus-szeleteket,
es a paprika martast melle kinaljuk.)
Paprika martas:
1 nagy piros kalifornai paprikat aluminium foliaval kibelelt tepsibe rakunk,
es kb 20 perc alatt meleg sutoben megsutunk, kozben 1x megforditjuk.
Megtisztitjuk, eltavolitjuk a hejat es a magjait.
A sult paprika husat egy uvegtalba tesszuk, adunk hozza 1 kis doboz natur joghurtot,
8 dkg Philadelpia kremsajtot (vagy mascarponet), 2 kanal olivaolajat, 1 gerezd fokhagymat, sot,
borsot, nehany level (akar egy kis csokor) friss bazsalikomot, es ha van, friss mentalevelet.
Az egeszet botmixerrel martassa mixeljuk..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése