2011. május 7., szombat

AVOKADOS, PARADICSOMOS CSIRKEMELL-MARTOGATO

Hozzavalok:

40 dkg csirkemellfile, so, bors, 8 szelet sonka, 2 evokanal olaj

Az avokadomartashoz:

1 avokado, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejfel, 1 evokanal olivaolaj

A paradicsommartashoz:

4 nagyobb paradicsom, 2 szal ujhagyma, 1 csokor bazsalikom, 
1 evokanal olivaolaj

1. A hust megmossuk, leszarogatjuk, majd nyolc hosszu csikra vagjuk.
    Sozzuk, borsozzuk, es minden darabra 1-1 vekony sonkaszeletet fektetunk.
    Ezutan a sonkaval osszefogva hurkapalcara fuzzuk, es az olajjal 
    meglocsolva grillracson vagy sutoben megsutjuk.
2. Kozben a martogatokhoz az avokadot meghamozzuk, magjat kiemeljuk,
    husat villaval osszetorjuk.
    A zuzott fokhagymaval, a tejfellel es az olivaolajjal botmixerrel simara
    keverjuk, sozzuk, borsozzuk, majd 4 poharban szetosztjuk.
3. A paradicsomokat 1 percre forro vizbe martjuk, es a hejukat lehuzzuk.
    Husukat a hagymak feher reszevel es a bazsalikommal darabosra mixeljuk,
    majd az olivaolajjal osszekeverjuk, sozzuk, borsozzuk, es az avokadokrem
    tetejere kanalazzuk.
    A hagymak zoldset karikara vagjuk, es a paradicsomra szorjuk.
    A megsult nyarsakat a martasba szurva, bazsalikomlevelekkel diszitve
    kinaljuk.




A recept a Magyar Konyha ujsagbol valo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése