2011. május 10., kedd

KUKORICAS SAJTOS POLENTAVAL TOLTOTT EDESKOMENY

KUKORICAS SAJTOS POLENTAVAL TOLTOTT EDESKOMENY

Hozzavalok:

4 db edeskomeny
10 dkg kukoricaliszt (polenta) gyors fovo
1/2 liter tej
8 dkg leszurt kukorica konzerv
8 dkg kis kockara vagott bacon szalonna
8 dkg Philadelpia kremsajt
keves reszelt Parmezan, so, bors, vaj

1. Az edeskomenyeket hosszaban kettevagjuk, es forro sos vizben 15 percig fozzuk.
    Lyukacsos szurokanallal ovatosan kivesszuk a vizbol, es langyosra hutjuk.
    A belsejebol keveset kiveszunk, es a kikapart belsot keves fozovizzel turmixoljuk.

2. Elkeszitjuk a tolteleket:
    A tejet felmelegitjuk, es elkeverjuk benne a turmixolt parolt edeskomeny belsot.
    Sozzuk, es hozzaadunk egy kis darab vajat.
    beleontjuk a kukoricalisztet, es kevergetve keszre fozzuk.
    Amikor keszen van, belekeverjuk a kremsajtot.
    Kozben egy kis serpenyoben keves vajon megpiritjuk a kis kockara vagott bacont,
    hozzaadjuk a leszurt kukoricat es borsozzuk.
    Osszekeverjuk a polentaval, es megtoltjuk az edeskomenyeket.
    /Fontos: meg melegen dolgozzunk a polentaval, mert miutan kihult, megkemenyedhet)

3. Kivajazott jenai talra rakosgatjuk (ami sutobe is mehet), es megszorjuk reszelt Parmezan



    sajttal. Forro sutoben 10 perc alatt keszre sutjuk.

Itt Sajtos-kelkaposztas pulykamellel talaltam, azt kulon receptben leirom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése