KUKORICAS SAJTOS POLENTAVAL TOLTOTT EDESKOMENY
Hozzavalok:
4 db edeskomeny
10 dkg kukoricaliszt (polenta) gyors fovo
1/2 liter tej
8 dkg leszurt kukorica konzerv
8 dkg kis kockara vagott bacon szalonna
8 dkg Philadelpia kremsajt
keves reszelt Parmezan, so, bors, vaj
1. Az edeskomenyeket hosszaban kettevagjuk, es forro sos vizben 15 percig fozzuk.
Lyukacsos szurokanallal ovatosan kivesszuk a vizbol, es langyosra hutjuk.
A belsejebol keveset kiveszunk, es a kikapart belsot keves fozovizzel turmixoljuk.
2. Elkeszitjuk a tolteleket:
A tejet felmelegitjuk, es elkeverjuk benne a turmixolt parolt edeskomeny belsot.
Sozzuk, es hozzaadunk egy kis darab vajat.
beleontjuk a kukoricalisztet, es kevergetve keszre fozzuk.
Amikor keszen van, belekeverjuk a kremsajtot.
Kozben egy kis serpenyoben keves vajon megpiritjuk a kis kockara vagott bacont,
hozzaadjuk a leszurt kukoricat es borsozzuk.
Osszekeverjuk a polentaval, es megtoltjuk az edeskomenyeket.
/Fontos: meg melegen dolgozzunk a polentaval, mert miutan kihult, megkemenyedhet)
3. Kivajazott jenai talra rakosgatjuk (ami sutobe is mehet), es megszorjuk reszelt Parmezan
sajttal. Forro sutoben 10 perc alatt keszre sutjuk.
Itt Sajtos-kelkaposztas pulykamellel talaltam, azt kulon receptben leirom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése