SUTOTOKOS RISOTTO
Hozzavalok (4 szemelyre):
45 dkg tisztitott sutotok
2 gerezd fokhagyma
40 dkg rizs
forro husleves (kockabol)
vaj, so, bors, friss rozmaring
reszelt Parmezansajt
A sutotokot durva reszelon lereszelem.
Egy edenyben kis darab vajon megfuttatom a 2 gerezd aprora vagott fokhagymat.
Hozzaadom a reszelt sutotokot, es keves forro huslevessel 20 percig parolom.
Hozzaadom a rizst, es neha megkeveve, valamint a forro huslevessel fel- felontogetve
puhara fozom, es a mire a rizs felszivja a huslevest.
Ekkor ujabb kis darab vajjal keverem el a risottot, valamint reszelt Parmezansajttal,
konyharuhaval letakarom, es kb. 10 percig pihentetem.
Talalaskor piritott rozmaringgal szorom meg:
Egy kis serpenyoben vajat melegitek, es megfuttatok rajta 3 gerezd egesz fokhagymat.
Beleteszem a friss rozmaring-agat, 1 percig sutom. Kidobom a fokhagymat, es ezzel
az illatos vajas-rozmaringgal locsolom le a sutotokos risottot.
(Kira: En varganya gombat es sutotokot grilleztem, es azzal talaltam)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése