2011. május 14., szombat

SUTOTOKOS RISOTTO

SUTOTOKOS RISOTTO

Hozzavalok (4 szemelyre):



45 dkg tisztitott sutotok
2 gerezd fokhagyma
40 dkg rizs
forro husleves (kockabol)
vaj, so, bors, friss rozmaring
reszelt Parmezansajt

A sutotokot  durva reszelon lereszelem.

Egy edenyben kis darab vajon megfuttatom a 2 gerezd aprora vagott fokhagymat.
Hozzaadom a reszelt sutotokot, es keves forro huslevessel 20 percig parolom.

Hozzaadom a rizst, es neha megkeveve, valamint a forro huslevessel fel- felontogetve
puhara fozom, es a mire a rizs felszivja a huslevest.
Ekkor ujabb kis darab vajjal keverem el a risottot, valamint reszelt Parmezansajttal,
konyharuhaval letakarom, es kb. 10 percig pihentetem.

Talalaskor  piritott rozmaringgal szorom meg:



Egy kis serpenyoben vajat melegitek, es megfuttatok rajta 3 gerezd egesz fokhagymat.
Beleteszem a friss rozmaring-agat, 1 percig sutom. Kidobom a fokhagymat, es ezzel
az illatos vajas-rozmaringgal locsolom le a sutotokos risottot.

(Kira: En varganya gombat es sutotokot  grilleztem, es azzal talaltam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése