2011. május 9., hétfő

BABÉROS CSIRKEMÁJLEVES (Frank Júlia)

 Ennek a finom levesnek a receptjet az egyik nagyon kedves topiktarsamtol kaptam..... koszonom
Istar!!!!


BABÉROS CSIRKEMÁJLEVES (Frank Júlia)

Hozzávalók: 4 csirkemáj, 1-1 vastag szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2 gomba, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, fél citrom leve és kevés reszelt héja, 1 csokor kapor, 2 tyúkhúsleveskocka, só, cukor, majoránna, bors, 1 babérlevél.

A zöldséget és a gombát vékony csíkokra vágjuk, és 8 dl vízben a leveskockákkal , babérral feltesszük főni 10 percig. A lisztet, 1 dl vizet és a tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a borsot, citromhéjat, majoránnát, majd a citromlével együtt beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Ezután azonnal beletesszük a csirkemájcsíkokat is, s kevergetve kis lángon 5 pcig főzzük. Végül beleszórjuk a finomra aprított kaprot, csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, de már nem forraljuk. A tűzről lehúzva, fedő alatt hagyjuk állni néhány percig.


Istar: Én nem szoktam feldarabolni a májat, csak ha nagyon nagy - a kacsamáj azért nagyobbacska szokott lenni, mint a csirkéé, lehet, hogy meggondolandó. De a csirkemáj, ha puhára főtt, nagyon könnyen darabolható. Számomra esztétikusabb az egész más a levesben, mint a darabok, dehát ahány ház ......... mint tudjuk :-))
Jjjaaa, és az "1 babérlevél" kritériumot sem szoktam betartani, általában többet teszek a levesbe.
Nagyon finom, könnyű leveske - mindenképpen megéri kipróbálni!

2 megjegyzés:

  1. Ez a leves valami nagyon finom volt! Egyébként is imádom a savanyú levest, ez pedig teljesen olyan ízt adott vissza, csak sokkal gyorsabb volt elkészíteni. Köszönet a receptért!:) (Vicces, hogy legalább 15 éve rendelkezem Frank Júlia szakácskönyvével, mégsem figyeltem föl erre a receptre eddig:))

    VálaszTörlés
  2. Szivesen!!! Es orulok, hogy izlett!! :-)

    VálaszTörlés