Ennek a finom levesnek a receptjet az egyik nagyon kedves topiktarsamtol kaptam..... koszonom
Istar!!!!
BABÉROS CSIRKEMÁJLEVES (Frank Júlia)
Hozzávalók:  4 csirkemáj, 1-1 vastag  szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2 gomba,  2 dl tejföl, 1 ek liszt, fél  citrom leve és kevés reszelt héja, 1  csokor kapor, 2 tyúkhúsleveskocka, só,  cukor, majoránna, bors, 1  babérlevél.
A zöldséget és a gombát vékony  csíkokra vágjuk, és 8  dl vízben a leveskockákkal , babérral feltesszük főni 10  percig. A  lisztet, 1 dl vizet és a tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a borsot,   citromhéjat, majoránnát, majd a citromlével együtt beleöntjük a  forrásban lévő  levesbe. Ezután azonnal beletesszük a csirkemájcsíkokat  is, s kevergetve kis  lángon 5 pcig főzzük. Végül beleszórjuk a finomra  aprított kaprot, csipetnyi  sóval és cukorral ízesítjük, de már nem  forraljuk. A tűzről lehúzva, fedő alatt  hagyjuk állni néhány percig.
Istar: Én  nem szoktam feldarabolni a májat,  csak ha nagyon nagy - a kacsamáj  azért nagyobbacska szokott lenni, mint a  csirkéé, lehet, hogy  meggondolandó. De a csirkemáj, ha puhára főtt, nagyon  könnyen  darabolható. Számomra esztétikusabb az egész más a levesben, mint a   darabok, dehát ahány ház ......... mint tudjuk :-))
Jjjaaa, és az "1  babérlevél" kritériumot sem szoktam betartani, általában többet teszek a  levesbe.
Nagyon finom, könnyű leveske - mindenképpen megéri kipróbálni!

Ez a leves valami nagyon finom volt! Egyébként is imádom a savanyú levest, ez pedig teljesen olyan ízt adott vissza, csak sokkal gyorsabb volt elkészíteni. Köszönet a receptért!:) (Vicces, hogy legalább 15 éve rendelkezem Frank Júlia szakácskönyvével, mégsem figyeltem föl erre a receptre eddig:))
VálaszTörlésSzivesen!!! Es orulok, hogy izlett!! :-)
VálaszTörlés