2011. május 14., szombat

TINTAHAL ZOLDBORSOVAL (SEPPIE E PISELLI)

TINTAHAL ZOLDBORSOVAL (SEPPIE E PISELLI)

Hozzavalok (4 szemelyre):

80 dkg tintahal (seppia)
80 dkg zoldborso
1 voroshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
olivaolaj, so, bors, 1 kis csokor friss petrezselyemzold






A tintahalat megmosom, megtisztitom, darabokra vagom.

Egy edenyben olivaolajat melegitek, radobom a megtisztitott, de egeszben hagyott
fokhagymagerezdeket, es megfuttatom. Kidobom a fokhagymat, es megfuttatom az
aprora vagott hagymat.
5 perc mulva beleteszem a darabokra vagott tintahalat, atforgatom, megsozom, es
1 pohar vizzel felontve, lefedve lassu tuzon kb. 40 percig parolom.

Ezutan hozzaadom a zoldborsoot, es ujabb vizzel potolva meg kb. 25 percig fozom.
Ezutan a fedot leveszem rola, petrezselyemzolddel meghintem, es 10 perc mulva
lekapcsolom.

Kira: Ez a valtozat keszulhet kockara vagott burgonyaval is, ekkor en az alaphoz
aprora vagott halvanyitozellert is teszek.

Itt GNOCCHI-val talaltam------->

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése