2011. május 5., csütörtök

MANDULAS-RICOTTAS LINZERTORTA/Kira21

Ezt a receptet egy nagyon kedves olasz idos holgytol kaptam. Nagy sikert arat vele mindig.
Nem volt konnyu elkerni a receptet - marmint kb. 15 eves baratsag fuz hozza.

MANDULAS-RICOTTAS LINZERTORTA/Kira21

Hozzavalok:

Toltelekhez: 25-30 dkg ricotta, 1 csomag mandulas csok (20 dkg), 6 csapott evokanal kristalycukor, 1 egesz tojas + 1 tojassargaja, 1 kis pohar mandulalikor (Amaretto di Saronno)


Tesztahoz: 40 dkg liszt, csipet so, 6 kanal kristalycukor, 1 egesz tojas + 1 tojassargaja, 15 dkg lagy vaj v margarin, 1 poreleszto.

A tesztahoz valokat osszedolgozzuk.
Linzertorta formaba nyujtjuk.
A toltelekhez a mandulas csokot durvara torjuk, es osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval.
A tolteleket a linzertorta kozepebe simitjuk.

160 fokos sutoben, kb. 30-35 percig sutjuk. 

Megjegyzes: a mandula likor es a mandulas csok nagyon fontos szerepet jatszanak a "mandulas" iz es illat miatt. Semmi massal nem lehet helyettesiteni. Ellenben a sutemeny nem lesz olyan, mint amilyennek lennie kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése