2011. augusztus 1., hétfő

PARADICSOM BEFŐZÉS

Igy - julius vegen nalam megszokott dolog, hogy paradicsomot fozok be.
30-40 uveggel szoktam befozni, annyi pont eleg nekunk egesz osszel-telen, es
tavasszal.
A neni, akitol mar evek ota veszem a paradicsomot, vegyesen kesziti nekem
elo, van kisebb szemu, ami inkabb "husos", es van nagyobb szemu, ami "le"
paradicsom, ezeket vegyitem, hogy megkapjam azt a megfelelo allagot, amit
szeretnek.



En igy csinalom:

A paradicsomokat atmosom, es lobogo forro vizbe dobom 1 percre, aztan
szurokanallal kiszedem es langyosra hutom.
A hejat konnyeden leszedem, es egy nagy edenybe rakom.
Merulomixerrel puresitem, es felforralom, kb. 15-20 percig fozom.
Ekkor tolcser es merokanal segitsegevel uvegekbe toltom, es lezarom.
Kb. 15-20 percig vizben sterilizalom, a vizben hagyom kihulni.
Soha nem romlottak meg, igaz, nagyon tisztan kell dolgozni vele.
Semmilyen tartositot nem hasznalok.
Ha van, akkor friss bazsalikomlevelet dobok a fovo paradicsomba,
jobb ize lesz tole.



2 megjegyzés:

  1. Erikám,e képek láttán most már tudom,hogy igazoltan vagy távol mindenhonnan;) Eszméletlen munka lehet!!!

    VálaszTörlés