1 kg krumplit alaposan megmosunk, es egeszben, hejastol sos vizben
megfozunk, megtisztitjuk, karikara vagjuk.
5-6 tojast kemenyre fozunk, megtisztitjuk, es ezeket is karikara vagjuk.
Kb. fel szal paprikas kolbaszt is vekony szeletekre vagunk, es egy serpenyoben
keves olajon megfuttatjuk.
5-6 dl tejfelt boven megborsozunk.
Egy magas falu jenai talat kivajazunk, es rarakunk egy reteg fott krumplit,
tojaskarikat es kolbaszkarikakat teszunk ra, es boven ontunk ra a borsozott
tejfelbol, elsimitjuk rajta. (a kolbaszos olajbol kanalazunk ra)
Addig folytatjuk a retegezest, amig tart a hozzavalokbol.
A tetejere boven reszelunk Emmentali sajtot, es forro sutoben jol atsutjuk.
Kockara vagva talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése