Az elso recept, amit anyosomtol tanultam.
Az alapveto, amit az olasz konyha elso lepesekent jegyeznek.
Hozzavalok: nehany osszetevo + nagy adag szeretet :-)
Felre a trefaval, az alapanyagok:
vegyes husok (karaj, oldalas, friss kolbasz)
olivaolaj, 1 nagy voroshagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 tisztitott sargarepa, 1 nagy halvanyito zeller szàr
1 liter hazi befozott paradicsompurè
so, 3-4 db szegfuszeg
Egy edenybe ontjuk az olivaolajat, beletesszuk a husokat, a hagymakat,
es a zellert, sargarepat. Fel pohar vizzel felontjuk, es 10 percig elofozzuk.
Ekkor beleontjuk a paradicsomot, sozzuk, beletesszuk a szegfuszeget, es kb.
masfel orahosszaig
fozzuk, ha kell, 1 pohar vizzel potoljuk a folyadekot.
Barmilyen tesztaval, vagy tortellinivel, raviolival talaljuk.
Boven megszorjuk Parmezansajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése