2011. augusztus 11., csütörtök

CUKKINIS GOMBARAGU GNOCCHI-VAL

/Gnocchi al ragù di zucchine e funghi/


Hozzavalok 4 szemelyre:

40-40 dkg cukkini es gomba
1 kis voroshagyma, 1 gerezd fokhagyma
so, bors
2 dl fozotejszin (en specialis varganya gombas izesitesut hasznaltam)
1 marek husos bacon szalonna, vaj, szerecsendio, friss kakukkfu
gnocchi

1. A cukkinit keskeny csikokra meteljuk, a gombat daraboljuk, a
voroshagymat aprora vagjuk.
2. A vekony csikokra vagott szalonnat egy serpenyoben kis darab vajon
megfuttatjuk, es hozzaadjuk az aprora vagott voroshagymat es fokhagymat..
Hozzaadjuk a
cukkini csikokat, 2 percig kis langon sutjuk, aztan a gombat is hozzatesszuk,
es kb. 5 percig paroljuk. Keves vizzel felontjuk, sozzuk, borsozzuk, es 3-4 percnyi
fozes utan beletesszuk a tejszint, valamint a kakukkfuvet.
3. A gnocchit sos vizben kifozzuk, leszurjuk.
4. A raguval talaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése