Hozzavalok:
1 db egesz disznokaraj (kb 1 kg-os)
10-15 dkg vekonyra szeletelt bacon szalonna
1-2 alma
6 db friss fuge
2 ujhagyma, vagy friss gyongyhagyma
nehany szal friss zsalya
1 gerezd fokhagyma, 1 dl feherbor, 4 kanal olivaolaj
1 kanal balzsamecet, so, bors
1. Egy hosszu vagast ejtunk a hus hosszanti oldalan, amelybe az alabbi
tolteleket rakosgatjuk: 2 fuge es 1/2 tisztitott szeletelt alma, nehany
szal friss zsalya. A hust visszahajtjuk, es kivulrol az egeszet sozzuk,
borsozzuk.
2. A hust felulrol bevonjuk a bacon szalonnaval, es suto madzaggal ovatosan
osszekotjuk. Egy kiolajozott jenaitalba tesszuk, melledobjuk a tisztitott hagymat
es fokhagymat, a maradek almat es felbevagott fugeket, nehany szal zsalyat,
valamint raontjuk az 1 dl szaraz feher bort.
Alufoliaval lefedjuk, es 180 fokos elomelegitett sutobe toljuk.
Kb. 40 percig sutjuk, ekkor levesszuk a foliat, a sutot felcsavarjuk 200 fokra,
es tovabbi 10-15 percig sutjuk.
3. A pecsenyet egy vagodeszkara tesszuk.
A sult koretbol kidobjuk a fokhagymat es a zsalyat, es 1 kanal balzsamecettel
turmixoljuk.
A husrol eltavolitjuk a madzagot, szeletekre vagjuk, es a szosszal talaljuk.
Nalunk vajban forgatott spenot koret volt hozza.
/Megjegyzes: az almat kortevel is lehet helyettesiteni/
/Megjegyzes: az almat kortevel is lehet helyettesiteni/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése