A "hamis" pizzak egyike.
Nagyon finomra sikerult.
Egyebkent a makaroni Olaszorszagban a Zita, vagy Mezza zita, vagy pedig a Bucatini.
En az utobbit hasznaltam.
Egy pizzatepsire valo hozzavalok:
25 dkg makaroni
12-13 dkg gomba
2 kis cukkini
2 kis paradicsom
1 mozzarella
2,5 dl tej, 4 tojas
friss oregano (lehet szairott)
van, olaj, so, bors
A makaronit a csomagolason olvashato utasitas szerint kifozzuk, majd leszurjuk
es lecsepegtetjuk.
A zoldsegeket (cukkini, gomba, paradicsom) vekony szeletekre vagjuk.
Egy kb. 28 cm-es pizzatepsit kikenunk vajjal vagy margarinnal, es korkorosen
belehelyezzuk a tesztat.
A tojasokat a tejjel felverjuk, sozzuk es borsozzuk, apritott oreganoval izesitjuk es
a tesztara ontjuk. Elosztjuk rajta a zoldsegeket. Elomelegitett sutoben 200 fokon
kb. 20-25 percig sutjuk.
Ekkor a sutobol kiveve ratesszuk az aprora vagott mozarellat, es tovabbi 5-10
perce visszatesszuk a forro sutobe.
Friss oreganoval vagy bazsalikommal talaljuk, cikkekre vagva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése