2011. augusztus 25., csütörtök

CURRY-s VÖRÖSLENCSELEVES

/ZUPPA DI LENTICCHIE ROSSE AL CURRY/

A receptet az alabbi olasz gasztro link segitsegevel keszitettem: (apro valtoztatasokkal)
http://www.gingerandtomato.com/per-vegetariani/ricetta-zuppa-lenticchie-curry/


Hozzavalok:

25 dkg voroslencse
1 hagyma
1 dionyi friss gyomber
2 csapott teaskanal orolt curry
1 nagy burgonya
2 sargarepa
keves vagott friss petrezselyemzold
olivaolaj, so, bors

Egy edenyben 3-4 kanal olivaolajon megfuttatom az aprora vagott hagymat, friss
gyombert es a kis kockara vagott sargarepat.
Hozzaadom a curry-t, 1 percig parolom, aztan felontom 1 pohar vizzel.
5 perc mulva hozzaadom a kozepes kockara vagott krumplit, es tovabbi 5 perc
mulva a voroslencset.
Annyi vizzel ontom fel, hogy BOVEN ellepje, sozom, borsozom.

Kb. 35-40 percig fozom lefedve, kozben ellenorzom a suruseget, ha kell, keves
vizzel higitom.
Ha megfott a leves, felreteszem, hogy az izek osszerjenek, kb. 10-15 percre.
Talalasnal vagott petrezselyemzoldet szorok ra.

Kira: Ugyan a receptben nincs benne, de en EGY CSIPET OROLT SAFRANYT
is adtam hozza, mind a szine, es mind az ize miatt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése