ZUPPA DI CECI E GAMBERETTI
Hozzavalok:
30 dkg szaraz csicseriborso
30 dkg apro fagyasztott rak
4 gerezd fokhagyma
1 sargarepa, 1 szellerszàr
olivaolaj, erospaprika, so, bors, zellerzold
Elozo este beaztatjuk a csicseriborsot hideg vizbe, es masnap reggel leszurjuk.
Annyi vizben, amennyi boven ellepi, feltesszuk foni, es kb. 40 percig fozzuk, amig majdnem
puha lesz.
Egy masik edenyben keves olivaolajon megfuttatjuk az aprora vagott fokhagymat, eros
paprikat, es az apro kockara vagott sargarepat es zellert.
Hozzaadjuk a fagyasztott rakot, es 10 percig paroljuk.
Ekkor hozzaadjuk a leszurt csicseriborsot, felontjuk annyi vizzel, hogy kisse ellepje,
sozzuk, borsozzuk, es kb. 20 percig fozzuk.
A levesbol kiveszunk 1/4 reszt, es merulomixerrel puresitjuk. Visszaontjuk a levesbe,
meg tovabbi 10 percig fozzuk, es talaljuk.
En aprora vagott zeller leveleket vagtam bele, es nagyon jo izt kapott tole.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése