/Insalata rustica di pane casereccio e pomodorini/
Hozzavalok 4 szemelyre:
2 db olasz ciabatta, vagy 20 dkg kenyer
3 gerezd fokhagyma, keves fokhagymakrem
3 evokanal olivaolaj
20 dkg koktelparadicsom
10 dkg rukola
keves friss bazsalikom
1. A kenyeret kis kockakra vagjuk.
A fokhagymat osszezuzzuk, a sutot bemelegitjuk 200 fokra.
2. Az olivaolajba keverjuk az osszezuzott fokhagymat es a fokhagymakremet.
A kenyerkockakat beleforgatjuk, es egy sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk, a
sutoben 15 perc alatt ropogosra sutjuk. Kivesszuk, langyosra hutjuk.
3. A paradicsomokat megmossuk, kettevagjuk, a bazsalikom leveleit lecsipkedjuk,
finomra apritjuk. A rukolat megmossuk, szarazra razzuk, kisse osszetepkedjuk.
4. Az osszes hozzavalot osszekeverjuk. Tanyerokra halmozva frissen kinaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése