2011. augusztus 4., csütörtök

RUSZTIKUS OLASZ KENYÉRSALÁTA

/Insalata rustica di pane casereccio e pomodorini/



Hozzavalok 4 szemelyre:

2 db olasz ciabatta, vagy 20 dkg kenyer
3 gerezd fokhagyma, keves fokhagymakrem
3 evokanal olivaolaj
20 dkg koktelparadicsom
10 dkg rukola
keves friss bazsalikom

1. A kenyeret kis kockakra vagjuk.
A fokhagymat osszezuzzuk, a sutot bemelegitjuk 200 fokra.

2. Az olivaolajba keverjuk az osszezuzott fokhagymat es a fokhagymakremet.
A kenyerkockakat beleforgatjuk, es egy sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk, a
sutoben 15 perc alatt ropogosra sutjuk. Kivesszuk, langyosra hutjuk.

3. A paradicsomokat megmossuk, kettevagjuk, a bazsalikom leveleit lecsipkedjuk,
finomra apritjuk. A rukolat megmossuk, szarazra razzuk, kisse osszetepkedjuk.

4. Az osszes hozzavalot osszekeverjuk. Tanyerokra halmozva frissen kinaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése