2011. augusztus 28., vasárnap

PADLIZSÁNOS BURGONYAPIZZA

/"PIZZA" DI PATATE CON MELANZANA/


Hozzavalok:

1 kg burgonya
1 nagy vagy 2 kicsi mozzarella
2 friss paradicsom
1 nagy padlizsan
friss bazsalikom, szaritott oregano
olivaolaj, zsemlemorzsa, so, bors

A burgonyat megtisztitjuk, kockara vagjuk, es sos vizben puhara fozzuk.
Leszurjuk, es villaval "durvara" torjuk.
Keves olivaolajjal, friss vagott bazsalikommal, es keves torott borssal elkeverjuk.
A padlizsanokat kb. fel cm-es karikara vagjuk, enyhen besozzuk, es 15-20
percig allni hagyjuk. Leitatjuk, es mindket oldalat grillezzuk.

Egy kerek pizzatepsit vekonyan kikenunk olivaolajjal, es beszorjuk a zsemlemorzsaval.
Beleteritjuk a durvara tort burgonyat.
A paradicsomokat karikara vagjuk.

A burgonya tetejet kirakjuk a padlizsan es paradicsom szeletekkel, keves olivaolajjal
meglocsoljuk, es oreganoval megszorjuk.
200 fokra elomelegitett sutobe rakjuk, kb. 20 percig sutjuk, ezutan ratepkedjuk a
friss mozzarellat, es tovabbi 10 percre visszatoljuk a forro sutobe.

Friss bazsalikommal diszitjuk, friss salataval talaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése