2011. július 27., szerda

GOMBÁVAL TÖLTÖTT HÚSGOLYÓK 3 FÉLE MÁRTÁSSAL

GOMBÁVAL TÖLTÖTT HÚSGOLYÓK 3 FÉLE MÁRTÁSSAL

A recept a Kiskegyed Konyhaja 2011. majusi szama alapjan keszult.




Hozzavalok a husgolyokhoz:

1 szikkadt zsemle
1 fej voroshagyma
15 dkg apro szemu gomba
50 dkg daralt serteshus
1 tojas
fasirt fuszerkeverek, csipet so
zsemlemorzsa, bo olaj a suteshez

A szokasos modon a hozzavalokbol fasirt masszat gyurunk, es kis golyokat formazunk,
es mindegyik kozepebe teszunk a megtisztitott apro gombafejekbol.
Zsemlemorzsaba forgatjuk, es bo forro olajban atsutjuk, itatospapirral szedjuk.
Melegen tartjuk.
A 3 fele martassal talaljuk.



Csipos martas:
1 fej voroshagymat megtisztitunk, es finomra apritjuk. 1 kis csipos paprikat is aprora
vagunk. 1,5 dl majonezbe keverjuk a hagymat es csipos paprikat, 1 evokanal suritett
paradicsommal izesitjuk, sozzuk, borsozzuk.


Kukoricas martas:
1 kis doboz kukorica konzervet leszurunk, es osszeturmixolunk 1 doboz szendvicskremmel
(pl. pl Rama Creme Bonjour), sozzuk, borsozzuk. Egy kis darab sarga kaliforniai paprikat
apro kockara vagunk es a martasba keverjuk.


Paradicsomos martas:
3 erett paradicsomot megmosunk, es kis kockara vagunk. 1/2 csokor friss bazsalikomot
felapritunk. 2 gerezd fokhagymat meghamozunk, osszetorunk. A paradicsomhoz adjuk a
fokhagymat es a bazsalikomot, keves olivaolajat adunk hozza, sozzuk, borsozzuk.
Ha gondoljuk, merulomixerrel puresithetjuk.

A martasokat a hushoz szobahomersekleten kinaljuk.

2 megjegyzés: