TÚRÓS-EPRES PISKÓTA
(Forras: Kiskegyed Konyhaja 2007. majus) - alapjan
Hozzavalok (12 szelethez):
A piskotahoz:
7 dkg liszt
7 dkg etkezesi kemenyito
2 teaskanal sutopor
3 tojas
10 dkg cukor
1 tasak vanilias cukor
A turos eperkremhez:
50 dkg eper
6 evokanal porcukor
1 tasak zselatinpor (10 g)
25 dkg turo
50 dkg mascarpone, citromle
1. A lisztet osszekeverjuk a sutoporral, a kemenyitovel.
Egy sutotepsit kibelelunk sutopapirral. A sutot 180 fokra elomelegitjuk.
2. A tojasokat 3 evokanal forro vizzel kremesre keverjuk, hozzaadjuk a cukrot, a
vanilias cukrot es a lisztet. A tepsibe simitjuk, kb. 12 percig sutjuk.
Ha megsult, kivesszuk, ovatosan kiborutjuk, lehuzzuk rola a sutopapirt es hagyjuk
kihulni.
3. Az epret megtisztitjuk, aprora vagjuk.
Keves citromlevel es 3 evokanal porcukorral elkeverjuk, es 20 percig allni hagyjuk.
Kozben a zselatint a csomagon talalhato utasitas szerint 4 evokanal vizbe aztatjuk.
Az epret peppe zuzzuk, majd atpasszirozzuk.
Osszedolgozzuk a turoval es a mascarponeval, vegul belekeverjuk a maradek porcukrot is.
A zselatint felmelegitjuk, elkeverjuk 1 evokanal turokremmel majd a krem egeszehez adjuk.
4. A piskota kore alufoluabol magas peremet keszitunk, a tesztara simitjuk a kremet, es
a hutoben legalabb 2 orahosszaig pihentetjuk, de legjobb egy ejszakara.
A disziteshez: 50 dkg epret megtisztitunk, kettevagunk.
A krem tetejere szorjuk, izles szerint piritott mandulaszeletekkel megszorjuk.
Mentalevellel diszitjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése