2011. július 15., péntek

TOJÁSSAL SÜLT CUKKINI

 
/ZUCCHINE AL FORNO CON UOVO/



Hozzavalok: (2 szemelyre)

4 db romai cukkini (kerek)
1 ujhagyma
6-10 dkg kis kockara vagott bacon szalonna
petrezselyemzold, vaj, olivaolaj, bors, so
4 egesz tojas
1 mozzarella

A cukkinik "kalapjat" levagjuk, belsejet kikaparjuk. (masra felhasznalhatjuk)
Egy sutopapirral kibelelt olivaolajjal kikent jenaitalba tesszuk, es 180 fokon
kb. 20 percig elosutjuk. (kalapjukat is)
Kozben elkeszitjuk a tolteleket:
Egy kis serpenyoben kis darab vajon megfuttatjuk az aprora vagott ujhagymat,
hozzaadjuk a husos szalonnat, es par percig piritjuk. A tuzrol lehuzzuk, friss
petrezselyemzoldet vagunk bele, es enyhen megsozzuk - borsozzuk.
A felig atsult cukkinik aljara toltunk a szalonnas toltelekbol, kis kockara vagott
mozzarellat rakunk bele, es ovatosan rautjuk a tojasokat.

Ujabb 20 percre visszatesszuk a 180 fokos sutobe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése