A recept a Konyha Magazin 2002. juliusi szamabol tettszet meg, de en nagyon
sokat valtoztattam rajta, leirom az en verziomat:
Hozzavalok (4 szemelyre):
Kb. Fel kg zoldbab
1 db szàlzeller
2 ujhagyma
kb 10 db koktelparadicsom
3 evokanal feherborecet, olivaolaj, snidling, fel citrom
kb 10-15 vekony szelet bacon szalonna
A zoldbabot megtisztitom, es lobogo sos vizben roppanosra fozom, leszurom.
Egy jenai talba ontom, es raontom az ecetet, valamint meglocsolom olivaolajjal.
A szàlzellert "gyufaszalra" vagom, az ujhagymat vekony karikakra, es hozzaadom a babhoz.
A koktelparadicsomokat cikkekre vagom, es azt is hozzateszem.
Rafacsarom a citromlevet.
A szalonnat a serpenyoben lassu tuzon addig sutom, amig szep "fodrosra" osszeugranak.
A zoldbabot tanyerra szedem, rahalmozom a fodros kisult szalonna szeleteket, es a
vagott snidlinggel megszorom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése