A recept a Tina Konyha nyari kulonszamaban 2005/4. talalhato.
Hozzavalok (4 szemelyre):
25 dkg keszen vasarolt tortellini tetszes szerinti toltelekkel
1/2 doboz feher babkonzerv (425 ml)
20 dkg koktelparadicsom
10 dkg ujhagyma
6 dkg rukola salata
so, parmezanforgacs, olivaolaj
1. A tortellinit a forrasban levo sos vizben, a csomagolason megadott ido szerint
kifozzuk.
2. A babkonzervet hideg vizzel leoblitjuk, alaposan lecsopogtetjuk.
A koktelparadicsomot cikkekre vagjuk, az ujhagymat vekonyan felkarikazzuk.
A rukola salatat mossuk, feldaraboljuk.
3. Mely talban a kihult tortellinit a babbal, az ujhagymaval, a koktelparadicsommal es
a rukolaval osszekeverjuk.
Soval, olivaolajjal fuszerezzuk, Parmezanforgacsokkal talaljuk.
__________________
Az eredeti recept Vinaigrette martassal elkeverte, es allni hagyta 1 orat:
Vinaigrette martas:
1 kis fej voroshagymat megtisztitunk, aprora vagunk.
3 evokanal olajat felhevitunk, atfuttatjuk rajta a hagymat, majd hozzaadunk
1 teaskanal nem tul csipos mustart.
1/2 dl zoldseglevessel + 6 kanal feherborecettel felontjuk, felforraljuk,
vegul soval, borssal, cukorral izesitjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése