2011. július 20., szerda

ZÖLDSÉG - RÉTES


ZÖLDSÉG - RÉTES
/Strudel di verdure e formaggio/



Regota keszulok sos retest sutni, maskulonben – leveles  tesztabol linzertorta-alapban mar
tobbfele tortat sutottem.

Az elkepzelesem megvolt, a tovabbi otletet az alabbi olasz blog adta:

2 retes keszult (egyik ajandekba), 2 x 250 grammos leveles tesztabol.

A toltelekhez a hozzavalok:

½ padlizsan
1 db kis cukkini
2 kisebb sargarepa
2 maroknyi zsenge zoldbab
5-6 rozsa brokkoli (nalam fagyasztott)
1 kis porehagyma, 1 kemeny husu nem leves paradicsom
20 dkg Taleggio sajt (lehet Brie is), csak ne legyen "leves", mint a mozzarella
so, bors, 1 tojassarga a keneshez, 3 csipet szezammag

A porehagymat vekony karikara vagjuk. A sargarepat es a zoldbabot megtisztitjuk,
a sargarepat kis kockara, a zoldbabot 2 cm-es darabokra vagjuk. Mindkettot roppanosra
paroljuk. A padlizsant es a cukkinit kis kockakra vagjuk.
Egy magasabb falu serpenyoben 3 kanal olivaolajon megfuttatjuk a porehagymat, es hozzaadjuk eloszor a cukkinit,  majd nehany perc utan a padlizsant.
Kb. 10 percig lassu tuzon paroljuk. Amikor mar puha, a gazt lekapcsoljuk, hozzaadjuk a
sargarepat es a zoldbabot. Nehany perc alatt megfozzuk a brokkoli rozsakat, es azokat is
a zoldseg keverekhez adjuk. A kis kockara vagott, leitatott paradicsomot is.
Sozzuk, boven borsozzuk, megvarjuk mig elhul, es hozzaadjuk az aprora vagott sajtot.

A leveles tesztat (teglalap alaku) kiteritjuk, a kozepebe halmozzuk a tolteleket.
A ket vegen behajtjuk, majd a ket hosszabik oldalat rahajtjuk, zarjuk.
Sutopapirral belelt tepsibe vagy jenai talba helyezzuk, 1 tojassargaval megkenjuk,
es szezammaggal megszorjuk.
180 fokos sutoben kb 35 percig sutjuk, en felsulesnel letakartam.
Megvarjuk HOGY LANGYOSRA HULJON, es csakis akkor szeleteljuk, mert a
sajt miatt elobb nem lehet szepen. 
Kapros, vagy snidlinges joghurttal, tejfellel kinalhatjuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése