/INSALATA DI ARINGA AFFUMICATA/
Hozzavalok:
25 dkg egesz fustolt hal
1 zoldalma
1 lilahagyma
4-6 kozepes burgonya
tej
Ontethez:
20 dl natur joghurt
1/2 citrom leve, 2 kanal olivaolaj, so, bors
1 csokor snidling
A halak fejet es farkat levagjuk, a gerincet ovatosan kiemeljuk, es lefejtjuk a husat
a borerol, csipesszel kiszedegetjuk a szalkakat.
Hideg tejbe aztatjuk egy ejszakara (aki szereti a sosabb es intenzivebb izeket,
eleg 2-3 orahosszara beaztatni)
A krumplikat mosas utan egeszben megfozzuk, megtisztitjuk es kockara vagjuk.
A hagymat vekony karikara, az almat kis kockara vagjuk.
A hal husat kivesszuk a tejbol, es szalvetaval leitatjuk, kockara vagjuk.
Egy uvegtalba tesszuk, hozzaadjuk a burgonyat, hagymat es az almakockakat.
Az ontettel elkeverjuk, es nehany orahosszara a hutoszekrenyben erleljuk.
Ontet: a joghurtot elkeverjuk a finomra vagott snidlinggel, olivaolajjal, citromlevel,
borsozzuk es ovatosan sozzuk.
Hú Kira, ennyi remek recept! Szuper a blogod!
VálaszTörlésKoszi, Kepi! Elegge elhanyagoltam a blogot, lassan kezdek visszarazodni :-)
VálaszTörlés