2013. július 26., péntek

ILLATOS KÉREGBEN SÜLT HALFILÉ

/FILETTO DI PERSICO AL FORNO/

Hozzavalok (4 szemelyre):



4-8 fagyasztott tengeri halfile (etvagytol - nagysagtol fuggoen)

zsemlemorzsa
1 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
so, olivaolaj
koktelparadicsom (fakultativ)

A tengeri halfileket kiengedjuk, itatospapirral leitatjuk, es mindket oldalat megsozzuk.



Egy uvegtalba zsemlemorzsat ontunk, belevagjuk a fokhagymat es a petrezselyemzoldet,
olivaolajjal meglocsoljuk, es villaval osszekeverjuk.


Ebbe az izes "panirba" forgatjuk a halszeleteket, finoman ra is nyomkodunk a panirbol,
es egy sutopapirral belelt tepsibe fektetjuk a halfileket. A sutopapirt elotte enyhen -
olivaolajos ecsettel kikenjuk.



A halszeletekre fektethetunk felbevagott koktelparadicsomot, vagy megszorhatjuk
olivabogyoval, esetleg fenyomaggal.



200 fokos sutoben 15-20 perc alatt keszre sutjuk. Salataval talaljuk.

(Megjegyzes: ezt az illatos panirt hasznalom kagylok toltesere, illetve apro tintahalak, rakok
grillezesekor is.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése