2013. július 26., péntek

PESZTÓS METÉLT TÉSZTA KOKTÉLPARADICSOMMAL

/TAGLIATELLE CON PESTO E POMODORINI/

Elorebocsajtom, hogy a bazsalikomos pesztot nem nagyon szeretem az intenziv ize miatt, es ezert inkabb rukolabol keszitem. Ha nincsen itthon fenyomag, akkor vagy mandulaval vagy pisztaciaval suritem.
Termeszetesen megy hozza olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma es Parmezansajt.



Hozzavalok (kb 3 szemelyre):

25 dkg tojasos metelt teszta
5-6 szem koktelparadicsom
2 evokanal peszto
1 evokanal tejszin
1 gerezd fokhagyma, csipet so
nehany szal friss rukola (fakultativ)



Egy serpenyobe nagyon keves olivaolajat ontok (szamitva arra, hogy a peszto is
tartalmaz olivaolajat). Beledobom a megtisztitott, de egeszben hagyott fokhagyma
gerezdet, es a felbevagott koktelparadicsomot.


1 percig sutom, ezutan hozzaadom a pesztot, es elkeverem, ha kell, 1 evokanal vizzel
higitom. Hozzaadom a tejszint, a csipet sot, es meg 1 percig fozom a szoszt.


Hozzaadom a friss rukolat, es a sos forro vizben kifott, leszurt tojasos tesztat.


Nehany masodperc alatt atforgatom, es melegen talalom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése