"Sajt-tatar"-nak neveztem el a kis ujdonsagomat....... hiszen aprora vagva es izesitve, formaba ontve - jobb nevet nem tudtam neki adni :-)
"PRIMO SALE" - olasz sajtot hasznaltam hozza, de mozzarellabol, vagy barmilyen ilyesmi allagu sajtbol el lehet kesziteni..... az izesites pedig mindenkinek a sajat izlesere van bizva......
Hozzavalok:
kb 20 dkg mozzarellasajt, vagy mas ilyesmi allagu sajt
fustolt lazac
1 avokado
so, bors, 1 citrom
olivaolaj, izles szerint friss kapor, esetleg petrezselyem
A sajtot lecsepegtetjuk, leitatjuk, es apro kockara vagjuk.
A lazacot es a fuszereket is aprora vagjuk.
A citromot megmossuk, a hejat lereszeljuk, es felbevagjuk.
A citrom egyik felet kicsavarjuk, es a kis kockara vagott avokadot meglocsoljuk vele.
A citrom masik felet is kicsavarjuk, es olivaolajjal osszekeverjuk, ez lesz az ontet.
Egy uvegtalba tesszuk a sajtot, lazacot, a leszurt avokadot.
Sozzuk borsozzuk, hozzaadjuk a citrom reszelt hejat, es a zold fuszereket.
Nagyon ovatosan osszekeverjuk, es egy kiolajozott formaba ovatosan
belesimitjuk.
1 orahosszara a hutoszekrenybe tesszuk, majd egy tanyerra forditjuk, es
citromkarikakkal diszitjuk. Meglocsoljuk a citromos-olajos ontettel.
Piritoskenyerrel talaljuk.
(Megjegyzes: Ha nem szeretjuk az intenziv izet a reszelt citromhejnak, ki is
hagyhatjuk belole. Esetleg nem a sajt-tatarba, hanem a ontetbe keverhetjuk)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése