Az alap otlet INNEN van.
De en a sajat fejem utan mentem...... semmi turmix, semmi tejszin....... valamint sok s.borso
levessel ellentetben kihagytam a fokhagymat, nekem csak a hagyma izesites jon be......
Hozzavalok:
0,5 kg sargaborso
1 fej hagyma
1 szal sargarepa, 2 szal zeller
so, bors, orolt komeny,
Feltet: 1 szelet kenyer, majoranna, vaj
A sargaborsot 1 ejszakara bo hideg vizbe aztatjuk.
Masnap leszurjuk, atmossuk, es bo vizben feltesszuk foni.
A habjat leszedjuk, es kb 20 perc fozes utan hozzaadjuk az alabbiakat:
A hagymat megtisztitjuk, aprora vagjuk.
A sargarepat belereszeljuk.
A halvanyito zellert aprora vagjuk, es a leveshez adjuk.
10 perc utan sozzuk, es borsozzuk, orolt komennyel izesitjuk.
Addig fozzuk, amig a levet majdnem elfovi, es a borso megpuhult, szetfo.
(Nem volt szuksegem turmixolasra, valamint a tejszinre, amit az alap recept megad,
de igy is suru, izletes, puha levest kaptam.)
Feltet:
A kenyeret apro kockara vagjuk, egy serpenyoben keves vajon atpiritjuk, majorannaval
megszorjuk. A levest friss petrezselyemzoldjevel diszitjuk, keves olivaolajjal meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése